torsdag 26 november 2009

husprat


Här är vår butik, bo-och arbetsplats. Från och med nu till salu... vårt underbar ställe. Känns dubbelt alltihop. Om man tänker hur vi jobbade för att realisera allt här. Vi har byggt en hel ny butik och ateljé och renoverade 2 hus. Nu är allt till salu...!
Vi får inte vara ledsen för att vi får något snyggt tillbaka. Trots att vi får kavla upp armarna för att det finns rejält mycket att göra om vi vill ha som vi önskar.
Länkan av vårt hus+butik är:
http://www.fastighetsbyran.se/Objekt/?type=search&pageRefId=37&ObjektID=509553
Vårt annat ställe står ännu inte på nätet men det är bara en tidsfråga.
Så här ser huset ut (egen bild).

onsdag 18 november 2009

sticka


Förstås spinner och tovar jag också dessemellan tvätta ull. På kvällen sitter jag och sticka... här är resultatet!
Åt Ardo, min make (han ville inte synlig på bilden) stickade jag en tröja, av värmlandska får, jag skrev tidigare om det.
För mig själv började jag sticka en topp av mina nya ull, den korsning finull/dorset. Jag spann 1-tråds och färgade i 2 färger och jag sticker på nr 4. Ullen är väldig mjuk, som silke, man kan bära denna på bara huden

Vi har fattat stora planer att sälja våra 2 hus och ateljén! Vi har platsbrist och det är opraktisk att ha 2 ställen. Man går på nerverna och letar efter grejer, här eller där. En lyxigt problem kan man säga men vi ta itu med att köpa något större och ha allt i 1.
Närmaste tiden ska jag ha tidsbrist för att skriva bloggen... julmarknader börjar också. Första är nästa lördag och sen har jag nästa varje helg en eller två marknader.


Jag gjorde åtminstone 1 jultomte...:)

söndag 1 november 2009

Norsk spelsau

en hel låda med Norsk spelsau


ryaull


brun finull av en lammbagge
Igår köpte jag igen ett parti ull. Jag hade glädje att köpa Norsk ull! Jag köpte av spelsau i olika färger. Lammull med den typiska lammlock i spetsen. På prov köpte jag också ett par kilo mohair, av get. Jag ska ser hur det blir.
Förra veckan köpte jag ett parti rya och jag sorterar detta just nu. Ett riktigt parti varav jag ska skicka en stor del till Åddebo.
Egentligen får jag inte tillfälle att skriva bloggen... men jag vill jättegärna visa till varje som är intresserad!

pälsull


spelsau


spelsau