fredag 31 oktober 2008

tovningskurs



























Nu har jag haft tovningskursen och allt gick bra. Det var jättekul och vi gjorde bra saker.
Jag har haft bara nybörjare och det är bra för mig för att jag har själv inte heller stor erfarenheter. Men allt fungerade bra i källare inget fel.
Jag letade efter en spinneri för att jag så'n stor mängd av ull. Jag hittade 2 som gör lönspinning men det fanns bara köer. Väntetid 1 år! Otrolig! Jag kontaktade Åddebo och de ville köpa ullen. Det är bra och det känns bra också.

torsdag 23 oktober 2008

höstklippning




Förra söndag var jag till en gård med mycket får. Fårklippare var där och jag ska välja ut ull. Där fanns ryafår, finullsfår och gotlandfår. Det blev svårt att välja ut i synnerhet som ullen blev slängd bort vad jag inte ville ha. Så jag tog allt... 50 stycke!
Det är för mycket för mig och jag tänker på vad jag kan göra med det...
Först sorterar jag ullen. Varje dag står jag på bordet i butiken och sorterar ullen. Jag drömmar om ullen, jag tänker bara om ullen, jag blir galen!

måndag 13 oktober 2008

skinn

Idag fick vi nya gotlandskinn. De är jättefin!
Snart är det dags att vi kommer (bara med namnet) på tv4 - i äntligen hemma. Vi har nämligen givit två skinn till de, 1 koskinn och 1 kalvskinn. Den 4 november kommer det på tv och vi hoppas att mycket av er beställer skinn hos oss! Vi ska ser hur det blir. Nu kardar jag fortfarande ull tills vidare och det har blivit också väldigt bra. Jag blandar olika sorter ull med varandra och resultaten blir väldig fin. Källaren i huset är nästan klar så nu kan eleverna komma... Tyvärr är det inte så stor, det finns plats för inte mer än 3 personer. Men om det blir vår och vädret är fin kan vi vara ute och då har jag plats för ca 5. Vi ska ser hur det blir!

lördag 11 oktober 2008

tovningskurs


Det är länge sen. Jag har varit sjuk men nu går det lite bättre. Förra veckan blev jag sjuk och vi måste till en mässa också, inte rolig. Vi var till Arboga men det var så jättelugn. Bra för att jag mådde inte bra och jag saknade min röst men inte bra för affären!
Jag sätte en annons i regionalbladet för en tovningskurs. 5 St. anmälde sig! Det finns för liten plats i butiken sä vi skapar en ny "tovningsatelier" i vårt hus, i källaren. Jag färgade nya ull och kardade mycket. Idag målade vi tvättstugan i huset.
Kvinnan från hundhåret kom förra veckan igen. Hon sparade igen hår från sin hund och frågade mig att spinna. Faktisk har jag för mycet att göra men jag tog emot... så jag sitter varje kväll och spinner hundhår.
I veckan 44 har jag tovningskurs... kanske finns ngn som vill gå med??? Hörs gärna! :)
(måndag 27 och tisdag 28 okt är redan fullbokad!)

onsdag 1 oktober 2008

miljömarknad


Igår kväll var vi på mijömedvetens modevisning i Forshaga. Det var spex och glamour i second hand-kläder från Roda korset i Forshaga Folkets hus. 14 Mannekänger visade kläder till forsäljning under Naturskyddsföreningens årliga miljövänliga vecka.
Vi och andra utställare hade ett bord och lyste upp kvällens programm. Det var jätterolligt och stämmningen var trevlig och otvungen. Vi demonstrerade kardmaskinen och det fanns många som var intresserad.
Före och efter showen blev det trångt bland försäljnignsborden!