lördag 30 augusti 2008

tova och islandshästar


Min tovade hästhuvud. Han hänger på tork. Men han är så... hur ska jag säga... Man sitter inte bra och det finns flera skönhetsfel.
Igår hälsade jag min islandshäst. Han står på en islandshästgård i Munkfors. Jag hade honom redan minst 10 år men jag fick hästallergi... inte rolig. Jag red inte mer än en kvart timme men jag var snuvig hela dagen. Så tråkig är det ibland. Skönt att jag har inte fått ullallergi!

måndag 25 augusti 2008

bodyvarmare av hundhår


Nu stickade jag min bodyvärmare av hundhår, blandad med ryafårull. Det passar bra och sitter perfekt men... tappar hundhår hela tiden. Det är irriterande! Hoppas blir det bättre om alla hår som sitter löst är bort.
Jag fick en adress var jag kan hitta ideer för nya 'projekter' från tvärsla. Jag ska titta. En himla massa gratismönster finns här på websidan: www.stickamera.se/gratismonster.php

onsdag 20 augusti 2008

tovningskurs i MunkforsIgår hade jag en samtal med Ann Britt. Hon försökte att lägga in en kommentar men det mislukade...:-(
Hon kände igen bilderna som står i 'sommarkurs' längst ner i bloggen.
När vi var nybörjare här i Sverige och började med vår upptäcktsresa i den mirakulösa världen av ull kom vi i kontakt med en fantastisk ullkonstnär: PO Gustafsson i Munkfors. Han var personen som lärde mig och min make den första gång att tova med vatten och grönsåpa. Han lärde mig ullkännedom och de flera sorter och kvaliteter av ullen.
Det var verkligen kul på kursen hos PO och Ann Britt.
Jag kan rekommandera sin hemsida: www.bittebopp.se och titta in vad de har för aktiviteter.

onsdag 13 augusti 2008

fårfesten


En gång om året är det fårfest i Kil. Det är vår bästa marknad och det är så jättekul. Lika en stor familj!
Igår fick vi besök av en av den arrangörer av fårfesten. Det var väldig uppmuntrande för oss!
Hon kikade i vår butik, min ullförrad och min lilla ulltvätteri. Vi har fått redan många som köpte en kardmaskin hos oss tack vare henne. Hon har en atelier i Kil och många kommer dit för att lära tova. Hon använder Louët också och tycker att det är den bästa det finns.
Vi hade tur: den här vecka sålde vi en eldriven!

fredag 8 augusti 2008

lite av varje


Jag kardade en hel del ull hoppas säljer jag en massa. September har vi 2x en symässe, i Borlänge och Arvika.

I september har vi planerat att gå till Holland också. Min syster har sitt bröllop och jag vill gärna gratulera paret. Vi tänkte att ge brudparet en härlig bäddmadrass från Woolmaxx. Det har de inte såvitt jag vet och det sover så underbart! Även i somras sover det bättre är min erfarenhet. Jag har en Texelana med ull på utsidan, helt fantastisk! Jag vet att min syster är en lite skeptisk emot ull därfor bestämmer vi för Woolmaxx.

tisdag 5 augusti 2008

tova


Jag tovade en väska. Här är resultatet!
Nu är jag börjat med att sticka en väst av en blandning av hundhår och fårull, handspunnet . Jag stickar på tjocka stickor (nr. 6,5) och sen vill jag tova en lite. Jag har ingen mönster och jag hoppas att det går bra.
Om ni tittar på knittings kan ni hitta flera bra tips och mönstrar!
Nu är det blivit svalare och är det bättre att arbeta. Det var så hemskt varmt!
Vi hyrde ut vår eldriven kardmaskin men vi fått den inte bra tillbaka. Ull snurrade om axeln och många krogar var böjd. Vi vår besviken om det och slutsade att vi inte hyrar ut längre.